Genel Arapça eğitimiyle Kur’an Arapçası eğitimi arasında ne fark vardır?

Genel Arapça eğitimiyle Kur’an Arapçası eğitimi arasında ne fark vardır?

Kur’an Arapçası eğitimi, hedef odaklı bir eğitim olup Kur’an’da geçen yapılar üzerine kurgulanmıştır. Mesela, genel Arapçada dört harfli fiillerden türeyen “rubai mezid bablar” konusu vardır. Dört harfli fiiller bazen bir harf alıp beşli harfli, bazen de iki harf alıp altı harfli olurlar. Bu tip fiillere rubai mezid fiil denilir.

Kur’an’da rubai mezid fiil sayısı sadece dörttür. Bu dört kelimenin kökü de Kur’an’da geçmemektedir. Bu durumda rubai mezid bablar Kur’an’ı anlama eğitiminin bir konusu olmamaktadır. Geçen dört kelime, kelime olarak ezberletilmekte ve bununla yetinilerek kökü üzerinde durulmamaktadır. Bu sayede “Az bilgi çok iş” kuralı işletilmektedir.

Bir örnek daha verelim: Genel Arapçada mübalaga-i ismi fail diye bir konu vardır. “Çok güzel, çok alim, çok cömert” gibi çoklu ifadeler mübalaga-i ismi fail vezinleriyle ifade edilir. Yirmiye yakın mübalaga-i ismi fail vezni bulunmaktadır. Klasik Arapçayla uğraşan birisi bu 20 vezni öğrenmek zorundadır. Kur’an’da ise bu vezinlerden sadece 3 tanesi geçmektedir. İşte Kur’an Arapçası eğitiminde sadece bu 3 vezin öğretilmekte ve bu vezinlerde gelmiş kelimeler üzerinde uygulama yapılmaktadır.

Neticede, kişi sadece kullanacağı bilgileri öğrenmekte ve hedef odaklı bir eğitim almaktadır. Öğrenilecek bilgilerin Genel Arapçaya kıyasla azlığı başarıyı pozitif etkilemekte ve bu da Kur’an’ı kolayca anlamamızı sağlamaktadır.

Eğitim programlarımız hakkında detaylı bilgiye ulaşmak için TIKLAYINIZ!

ARAPÇA ÖĞRENMEK İSTER MİSİNİZ?

Arapça Öğrenmek Sandığınız Kadar Zor Değil!

Bizler Arapça eğitiminde bir çığır açtık! Arapçayı hafıza tekniklerini kullanarak Türk ve Arap asıllı birçok Arapça hocaları ile hazırladığımız eğitim setlerimizle zor gibi görünen Arapçayı öğrenmek ve konuşmak artık çok kolay. Hemen bize ulaşın!

 Arapçayı hızlı, kolay ve kalıcı öğrenmek için TIKLAYINIZ!!!